tiistai 4. huhtikuuta 2017

Kaksi ensimmäistä päivää...

Heräsin sunnuntai aamulla viiden aikoihin, olen vieläkin ihan sekasin aikaerosta, mutta kyllä se tästä pikkuhiljaa tasaantuu. Sunnuntaina oli luvassa lounas koulumme kv-koordinaattorin kanssa, lähdimme kotoa puoli yhdentoista aikaa ja isäntäperheeni näytti minulle paikan missä vaihdan bussiani, kun menen kouluun. Tämän jälkeen he veivät minut opettajani Katin hotellille jossa tapasin muut kaverini ja Davidin. David näytti meille paljon paikkoja, kuten ihmisoikeuksien museon, market alueen, monta erilaista siltaa, jonka jälkeen menimme koko porukalla syömään lounasta. Meille tuotiin alkupalaksi erilaisia juustoja, pähkinöitä ja paahdettua leipää sekä kuivattuja hedelmiä. Lounaaksi söin täytetyn leivän ja ranskalaisia. Annoskoot ovat todella suuria, joten en millään jaksanut syödä kaikkea. Ruoka oli todella hyvää, hyvin erimakuista kuin Suomessa. Ruoan jälkeen kiertelimme kävellen vielä erilaisia nähtävyyksiä, jonka jälkeen menimme Davidin kanssa ajelulle Winnipegin keskustaan. Täällä on niin paljon nähtävää, että en ehdi näkemään kaikkea neljän viikon aikana.  David vei meidät päivän jälkeen takaisin isäntäperheidemme luo. Kotona söin päivälliseksi grillattua broileria ja riisiä salaatin kera, jälkiruuaksi sain jätskiä. Illalla vielä menin isäntäperheeni äidin kanssa katsomaan uudestaan aamuisen bussipysäkin, jotta osaan mennä aamulla koululle. Oli aika mennä nukkumaan, ja odottaa seuraavaa jännittävää koulupäivää.





Ensimmäinen koulupäivä, heräsin aamulla kuuden aikaa ja laitoin itseni kuntoon. Aamun aikana tarkistin monta kertaa, että kaikki tarvittavat tavarat on mukana, isäntäperheen äiti oli tehnyt minulle vielä laput jossa luki mihin bussiin menen ja minkä aikaan. Menin aamulla pysäkille ja bussi saapui oikeaan aikaan. Täällä ei tarvitse heilutella kättä jos haluat bussin kyytiin, vaan bussi pysähtyy joka pysäkille, jos pysäkillä on ihmisiä.  Busseissa ei ole stoppi nappia, vaan bussissa vedetään keltaisesta narusta, niin bussi pysähtyy, hassua! Vaihdoin bussia ja näin samassa bussissa kaverini ja metsästimme yhdessä koululle ja ilmoittauduimme. Päivän ohjelmassa oli perehdytystä, tutustuimme Kanadan kulttuuriin, koulun sääntöihin, kulttuuri shokkiin ja leikkimme porukalla, taittelimme paperista eläimiä sekä tutustuimme toisiimme.  Koulusta saimme ruuaksi pizzaa ja kokista, kyllä kelpaa(:  Koulun jälkeen menimme shoppailemaan Polo parkkiin, kauppakeskuksessa oli paljon erilaisia kauppoja ja hinnat ovat halpoja verrattuna Suomen hintoihin. Kävimme ennen kotiinlähtöä juomassa kupposet kahvia! Kotiin löytäminen ei ollutkaan niin helppo homma, muutama itku siinä tuli kun yritin löytää oikean bussin kotiin, onneksi sain kysyttyä bussikuskeilta apua, sekä isäntäperheeni oli antanut minulle mukaan nyt todella hyödyllisen bussikartan. Parin tunnin etsimisen jälkeen löysin viimein oikean bussin. Bussikuski kertoi vielä minulle, koska minun pitää mennä pois bussista. Pääsin kotiin ja juttelin perheen kanssa, nyt menossa nukkumaan hyvin väsyneenä päivästä.
 Huomenna luvassa lisää perehdytystä. Pääsemme tutustumaan luokkaan ja hiusalan opettajiin, jota odotan innolla(: Iltapäivällä menen isäntäperheeni kanssa keskustaan, enpä ainakaan eksy!! Päivät kuluvat nopeasti, kuulemisiin Laura






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti